Despre mierea cruda / nepasteurizata

Despre mierea cruda / nepasteurizata

Datorită proprietăților sale curative, mierea crudă a fost folosită încă din timpuri străvechi atât ca un produs alimentar cât și ca un medicament. Însă, pentru a nu-și pierde calitățile sale excepționale, mierea trebuie să fie consumată în forma ei pură, neprelucrată.

Mierea crudă sau mierea vie este mierea nepasteurizată, aflată în starea ei naturală așa cum a fost extrasă din stup, fără a fi încălzită sau a interveni asupra compoziției ei. O altă caracteristică a mierii crude este că, dupa un timp, aceasta începe să cristalizeze, lucru rar întâlnit la mierea de pe rafturile supermarketurilor, și asta tot datorită procesului de pasteurizare.

Mierea crudă conține enzime, vitamine, antioxidanti puternici și alte substanțe nutritive naturale, toate acestea fiind distruse în timpul procesului de încălzire și pasteurizare. De aceea, pentru a-și păstra toate proprietățile benefice, mierea nu trebuie încălzită la o temperatură peste cea normală a stupului, de aproximativ 35 – 40 grade Celsius.

Stupina noastra vinde numai miere cruda, in starea ei naturala.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *