Miere de Mană 1KG

Miere de Mană 1KG

lei 54,00

Categorie:

Stoc epuizat

  • Descriere
  • Informații suplimentare
  • Recenzii (0)

Descriere

Mierea de mană (miere de padure) este singura miere naturală din țara noastră care nu este produsă de albine, din nectarul florilor.

Mierea de mană se mai numește și miere de pădure deoarece ea se obține în zonele de pădure care pot fi atât de conifere (brad, molid, pin, etc) cât și de foioase (arțar, stejar, etc).

Mierea de mană , poate fi de origine vegetală, când albinele colectează seva direct de la suprafața frunzelor ori lăstarilor tineri, sau poate fi de origine animală, când se interpun niște insecte mici, din familia afidelor. Albinele  se hranesc cu seva copacilor pe care o sug de la nivelul scoarței, rețin substanțele azotoase și elimină o excreție specială (mană), cu mare continut de zaharuri. Lipsa nectarului din aria de zbor a albinelor le determină să culeagă orice substanța dulce, inclusiv mană. Spre deosebire de celelalte sortimente de miere, în mierea de mană, pe lângă alte zaharuri s-a demonstrat prezența unui zahăr specific (melezitoza) care se presupune că ar fi sintetizat chiar în tractusul digestiv al insectelor producatoare de mană. Acest tip de zahar are un potențial de cristalizare ridicat, iar mierea de mană în a carei compoziție melezitoza depășește 15%, poate cristaliza chiar în faguri, imediat ce a fost produsă de albine.

Mierea de mană are o culoare mai deschisă în formă cristalizată .În functțe de compoziția sa (continut redus de glucoză), sunt situații în care mierea de mană poate să nu cristalizeze. În general, mierea de pădure are o consistență fluidă.

Culoarea mierii de mană este brună, cu nuanță verzuie, roșiatică sau pronunțat negricioasă. Ca și intensitate, gustul mierii de mană este mult diferit de celelalte sortimente de miere de flori, iar datorită conținutului crescut de substanțe minerale care acoperă în parte gustul dulce dat de zaharuri, gustul mierii de mană, are o nuanța ușor leșietică.
Mierea de mană conține substanțe antioxidante precum fenoli, flavonoizi sau alti pigmenti. De asemenea, a fost  evidențiat conținutul mare de componente bioactive comparativ cu celelalte tipuri de miere.

Substantele minerale conținute de mierea de mană, sunt mai mari (de 12 sau chiar de 20 ori ) decat în mierea de flori. La fel și substantele proteice si unii acizi.
Având altă origine, ea este lipsită de uleiuri volatile și de aroma specifică mierii de flori. Mierea pură de mană are foarte puțin polen, acesta provenind în special de la plantele anemofile.

Mierea de mană are o valoare deosebită pentru consumul uman. Ea conține acizi organici, bioflavonoide, vitamina C si vitaminele grupului B, multă inhibina (bactericid) si enzime.Așa cum am menșionat anterior, ea este mult mai bogata in saruri minerale (calciu, magneziu fier, potasiu, fosfor, seleniu)  decat mierea florala.

Toate aceste substante sunt asimilate mult mai bine de organismul uman decat prin consumul de produse artificiale.

Mierea de mană pe care v-o oferim se afla în starea ei naturală, crudă, așa cum a fost extrasă din stup, fără a fi încălzită sau a interveni asupra compoziției ei.

sursa : https://fagurelecumiere.ro

Informații suplimentare

Ambalaj

Borcan sticlă

Masa netă

min. 900 grame / borcan

Stare

Solidă

Recenzii

Nu există încă recenzii.


Fii primul care adaugi o recenzie la „Miere de Mană 1KG”